szerda, október 22

október 20. Megkezdtük a munkát a lelőhelyen

Az előző nap adminisztrációs kötelezettségeinek elintézése után végre megkezdhettük a munkát el-Lahun településének területén.

A misszió első szezonja során megkezdi a 1600 hektáros terület régészeti térképének elkészítését és a felszínen megfigyelhető építészeti maradványok felmérését. Ezen feladatok mellett szisztematikus régészeti terepbejárásokkal megpróbáljuk azonosítani a Petrie által már dokumentált lelőhelyeket és a készülő térképen rögzítjük az új régészeti jelenségeket is. Az ezekhez tartozó leletanyag gyűjtése és kiértékelés során a terület történetéről és lelőhelyeinek jellegéről is pontosabb képet kaphatunk.

Első munkanapunkon a csapat két részre osztva dolgozott. Laci, Ákos és Marcel hozzálátott a topográfiai térkép és a lelőhely 10 x 10 méteres négyzetekből álló rácshálózatának (raszter) kitűzéséhez. Eközben Zoli, Zsolt és jómagam megkezdtük a 1600 hektáros terület bejárását a település Keleti kapujától indulva a kutatási területünk északi határpontjaként szolgáló Table Hill kiemelkedéséig.

Első napjaink munkáiról és azok jelentőségéről az érdeklődők Zoli „tollából” a holnapi nap egy részletesebb bejegyzést is olvashatnak.

Nincsenek megjegyzések: